MØD

Anja Engmann

Mit navn er Anja, og jeg været pårørende både som partner og mor. Min egen erfaring som pårørende samt min naturlige interesse for mennesker og deres historier har medvirket til, at jeg i dag hjælper med rådgivning og støtte til dig som pårørende. Jeg tror på, at vi ved at lytte og være nysgerrige kan lære meget af hinanden, og det at plante et lille frø kan gøre en kæmpe forskel for et andet menneske.

Jeg startede med pårørenderådgivning udelukkende baseret på min egen personlige erfaring. Efterfølgende har jeg uddannet mig og taget de kurser, der gav mest mening ud fra de behov, som de pårørende havde. Senest har jeg tilbudt pårørenderådgivning hos KABS, før jeg startede mit eget.

MIN

Historie

Jeg har selv været der, hvor du er, og mærket på egen krop, hvordan det er at være pårørende til en med et misbrug. Jeg er forælder til et barn, der som 11-årig røg ud i et hashmisbrug, og i 12 år har vi kæmpet kampen mod stof- og alkoholdjævlen.

Jeg så og mærkede, hvordan han langsomt ændrede sig og gled mere og mere væk fra mig, uden at der var noget, jeg kunne gøre. Jeg skulle lære at være mor på en anden måde. En måde, hvor jeg forsøgte at hjælpe min søn, samtidig med at jeg skulle være mor for hans søskende og kone for min mand. Jeg var ikke længere blot mor og kone, men også misbrugsbehandler for min søn, lovgivningsekspert, rådgiver og konfliktløser for familien samt den gode kollega.

Ingen havde givet mig værktøjerne til at hjælpe min søn, eller til hvordan jeg skulle håndtere rollen som pårørende. Vi røg ind i en ond stime fyldt med konflikter, sorg, bebrejdelser, angst og til tider en form for social fobi.

Jeg ønskede, at der skulle sættes fokus på misbrug. At tabuerne skulle fjernes. For med den rette hjælp og de rigtige værktøjer har vi mulighed for at komme tilbage på sporet og skabe forandringen hos os selv. Og det er det, jeg hjælper med gennem pårørenderådgivning.

0
Pårørende
Jeg kan hjælpe

Lad os i fællesskab finde nye muligheder for dig