Rådgivning til pårørende til alkoholikere

At være pårørende til en alkoholiker kan være utroligt hårdt, og ofte kan det føles, som om du står med problemet helt alene. Uden hjælp, støtte eller de værktøjerne til at kunne være der for den anden og for dig selv. For pårørende til alkoholikere kan det ofte være forbundet med en følelse af magtesløshed og frustration at være tæt på en person, der drikker for meget. Hos Pårørenderådgivning tilbyder jeg alkohol pårørende rådgivning, hvor jeg hjælper dig med at komme bedst igennem i den svære periode, så du kan komme stærkere ud på den anden side af rollen som pårørende til en alkoholiker. Gennem alkohol pårørende rådgivning kan du som pårørende til en alkoholiker blive klædt bedst muligt på til at tage den svære snak og hjælpe personen med misbruget i behandling. Eller opnå en bedre livskvalitet for både dig og din pårørende.

Er du pårørende til en alkoholiker?

Alkohol pårørende rådgivning hos Pårørenderådgivning

Det er normalt for pårørende til alkoholikere, at de midt i misbruget glemmer sig selv og fuldt ud fokuserer på at hjælpe den person, der har udviklet et misbrug. I mange tilfælde vil de pårørende til alkoholikere opleve, at deres indsats er forgæves, og dette kan afføde følelser af magtesløshed, fortvivlelse, frustration, sorg og ikke mindst frygt for, hvad alkoholmisbruget kan føre til.


Som pårørende til en alkoholiker kan du have mindst lige så meget brugt for rådgivning og hjælp til at få behandlet de følelser og tanker, du går rundt med, som personen med et misbrug. 

Hos Pårørenderådgivning tilbyder jeg alkohol pårørende rådgivning, hvor du har mulighed for både individuelle samtaler om din oplevelse af at være pårørende til en alkoholiker samt gruppesamtaler med andre ligesindede, hvor der er mulighed for at være fælles om oplevelserne og hjælpe hinanden. Ligeledes tilbyder jeg også terapi for pårørende til alkoholikere, så du kan vælge den løsning, der bedst hjælper dig igennem den svære tid som pårørende til en alkoholiker.

Rollen som pårørende til en alkoholiker er ikke en, du selv har valgt, og det er måske samtidig også en, du har svært ved at dig ud af. Arbejdet med pårørende til alkoholikere er helt essentielt, da den rette støtte og de rigtige værktøjer kan hjælpe dig med, hvordan du bedst tackler hele situationen, så du kan komme ud af rollen som pårørende uden at knække.

Skal jeg hjælpe dig?

Langt de fleste pårørende til alkoholikere gennemgår mange følelser og processer undervejs i misbruget, og det kan ofte virke uoverskueligt at bede om hjælp til sig selv. Måske føler du, at der ikke er plads til dig i misbruget, eller at du ikke har lov til at bede om hjælp og støtte til dig selv. Som pårørende til en alkoholiker kan du få fornemmelsen af, at familien langsomt falder fra hinanden. Måske har du endda følelsen af, at alt drejer sig om den afhængiges behov – men der skal også være plads til dig og dine behov.

Er du pårørende til en alkoholiker, og søger du i den forbindelse alkohol pårørende rådgivning? Så håber jeg, at du vil kontakte mig på 20 40 01 85 eller anja@paaroerenderaadgivning.dk for en uforpligtende snak om din eller din families situation, så jeg kan få et billede af, hvilken type hjælp du behøver, samt hvilke værktøjer der vil være de bedste for din situation.