Pårørende til misbrug

At være nærtstående til en med et misbrug kan være meget hårdt, både under og efter misbruget. Måske føler du, at du står helt alene med udfordringen og ved ikke, hvordan du skal navigere rundt i misbruget eller din rolle som pårørende. Hos Pårørenderådgivning i København tilbyder jeg hjælp til pårørende til misbrug, hvor jeg hjælper og støtter dig i din nye rolle, så du kan komme styrket ud på den anden side af misbruget.

rådgivning til pårørende til misbruger

Rådgivning til pårørende til misbrug

Når et menneske kæmper med et misbrug, så rammer det ikke kun den enkelte. Det påvirker hele familien og efterlader pårørende, der overlades til sig selv uden støtte til at tackle udfordringen. Derfor er der også mange pårørende til misbrug, der føler sig alene og tynget af en masse følelser, som de ikke ved, hvordan de skal håndtere. Som pårørende til misbrug vil første indskydelse ofte være at hjælpe personen gennem sit misbrug, men hvem er der til at hjælpe dig?

Pårørende til misbrug skal ikke kun forholde sig til den anden persons misbrug, men skal også forsøge at få en nogenlunde normal hverdag til at løbe rundt, selvom den kan være fyldt med mange udfordringer og følelser af frygt, skam, sorg og skyld. Med min personlige erfaring som pårørende til misbrug samt min uddannelse inden for området kan jeg tilbyde professionel hjælp og rådgivning til dig, der er pårørende til en med et misbrug. 

Her kan jeg både hjælpe med de rette værktøjer til, hvordan du tackler den andens misbrug, men også hvordan du tackler din rolle som pårørende til misbrug, så du kan komme bedst muligt igennem den svære periode. Sammen kan vi finde/genfinde eksperten i dit liv og dig selv, så du kan komme stærkere igennem den hårde tid som pårørende til misbrug. Så tøv endelig ikke med at få den hjælp, du behøver som pårørende til misbrug.

Det første skridt på vejen som pårørende til misbrug er at tale med nogen, der kender til misbrug og kan hjælpe dig med, hvordan du navigerer rundt i misbruget samt dine følelser og oplevelser heraf. Som pårørende rådgiver er dette noget, jeg kan hjælpe dig med.

Pårørende til alkohol

Familieterapi

Pårørende til stoffer

Pårørende rådgiver

Hjælp til pårørende misbrug

Uanset om du er pårørende til en hashmisbruger, en med et alkoholmisbrug eller noget helt tredje, er det vigtigt, at du også får den nødvendige hjælp og støtte i din oplevelse af at være pårørende til et misbrug. Mange pårørende til misbrug gennemgår en masse forskellige følelser og processer i forbindelse med den nærtstående persons misbrug, og det kan virke helt uoverskueligt at bede om hjælp til at tackle følelserne. Særligt hvis du ser det som din førsteprioritet at hjælpe personen ud af sit misbrug.

Pårørende bliver ofte meget påvirket af et familiemedlems eller en nær vens misbrug, men finder det svært at bede om hjælp og støtte. Det kræver den rette hjælp og de rigtige værktøjer at blive i stand til at tackle rollen som pårørende til misbrug. Hvis du kan nikke genkendende til noget af ovenstående, så er du mere end velkommen til at kontakte mig på enten anja@paaroerenderaadgivning.dk eller på telefon 20 40 01 85 for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig som pårørende til misbrug af hash, alkohol eller andet.