Pårørende til stofmisbrug

Som pårørende til stofmisbrug kan du ofte føle dig helt alene med problemet. Du føler dig måske helt magtesløs i forhold til, hvordan du skal håndtere situationen, og det kan samtidig virke ret uoverskueligt at bede om den rette hjælp. Som pårørende bekymrer du dig naturligvis om personen med et misbrug, og din førsteprioritet vil også være at hjælpe personen ud af sit misbrug. Men du kæmper måske også med følelser af sorg, frustration, skam og skyld som følge af personens stofmisbrug og din rolle som pårørende til stofmisbrug. Hos Pårørenderådgivning tilbyder jeg hjælp til pårørende til stofmisbrugere, hvor jeg støtter og hjælper dig med de rette værktøjer til at komme stærkere ud på den anden side af misbruget.

hjælp til pårørende til stofmisbruger

Pårørende til stofmisbrug kan også have brug for hjælp

I rigtig mange tilfælde kan de pårørende til stofmisbrug have det lige så dårligt som den, der har udviklet et stofmisbrug. Og i disse tilfælde kan den pårørende til stofmisbrug have brug for både rådgivning om misbrug til pårørende såvel som hjælp til bearbejdning af følelser i forbindelse med og følger af stofmisbruget. Mange er involveret i en misbrugers liv og bliver påvirket af det på forskellige måder. Måske sidder du med skyldfølelse over som pårørende til et hashmisbrug ikke at have grebet ind, eller måske kan du mærke skammen over at være pårørende til stofmisbrug forankre sig i kroppen. Uanset dine følelser og din oplevelse som pårørende til stofmisbrug så er der hjælp at hente. Ethvert individ har brug for noget, de kan rumme og vokse i, og det kan jeg hjælpe med gennem rådgivning til misbrug pårørende.

Jeg støtter og hjælper dig som pårørende til stofmisbrug med de rette værktøjer til, hvordan du kommer igennem den svære periode bedst muligt. Disse værktøjer skræddersyes altid til dine behov, så de passer til din situation. Her hjælper og støtter jeg dig både i, hvordan du håndterer den andens misbrug og navigerer rundt i dine følelser og oplevelser i forbindelse med din rolle som pårørende til stofmisbrug. Samtidig hjælper jeg dig også med gode råd til, hvordan du giver plads til dig selv og dine behov midt i misbruget, og hvordan du kan passe på dig selv og din familie, mens der stadig er problemer med misbrug.

Få den rette hjælp som pårørende til stofmisbrug

Første skridt på vejen mod at komme stærkere ud på den anden side af et misbrug er at bede om hjælp. Du behøver ikke være alene med misbruget eller din rolle som pårørende til stofmisbrug, og det er netop ved at få sat ord på og talt om din oplevelse som pårørende til stofmisbrug, at du også kan få det bedre. Jeg har selv været der, hvor du er, og ved, hvor hårdt det kan være at pårørende til stofmisbrug. Derfor ved jeg også, at du med støtte og de rette værktøjer får nemmere ved at håndtere og rumme misbruget, din rolle som pårørende til stofmisbrug samt dine egne behov.

Kan du genkende noget af ovenstående, håber jeg, at du vil kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.